T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MUĞLA / FETHİYE - Vali Recai Güreli İlkokulu

Tarihçe


Vali Recai Güreli İlkokulu Tarihçesi :

 

Okulumuzda iki hizmet binası mevcuttur. Birinci binanın yapımına İlköğretim Müdürü Kazım YILMAZ’ ın girişimleriyle 28/07/1967 tarihinde İlkokul Yaptırma Derneği kurularak başlanmıştır.

 

Dernek üyeleri yoğun bir bağış toplama kampanyasına girişti. Yapılan çalışmalar sonunda 5 derslikli bir okul yapılmasına karar verildi. Bina 3 yıl içinde bitirildi.

 

Okulumuz eğitim ve öğretime 20 Eylül 1970 tarihinde başladı. Okul Müdürlüğüne Şaban CÜCEOĞLU atandı. 175 öğrenci Atatürk İlkokulu’ndan, 100 öğrenci de Akıncı İlkokulu’ndan naklen alındı. Köylerden gelen yeni kayıtlarla öğrenci mevcudu 400′e yükseldi. 10 öğretmenle çift öğretime geçildi.

 

Okulun ismi, yaptığı hizmetten dolayı 18 Ekim 1970 tarihinde yapılan Okul Aile Birliği toplantısında “Kazım Yılmaz İlkokulu” olarak düşünüldü. Ancak Kazım Yılmaz’ın teklifiyle “Recai Güreli” ismi 5′e karşı 13 oyla kabul edildi. İldeki komisyon da buna “Vali” kelimesini eklemiş, böylece okulumuzun adı “Vali Recai Güreli İlkokulu” olmuştur.

 

Vali Recai Güreli Kimdir?

Recai Güreli 1884′te Manastır’da doğmuş; 1958′de İstanbul’da vefat etmiştir. 1936-1939 yılları arsında Muğla Valiliği yapmıştır. Valiliği zamanında toplumun kalkınması yönünde okullar, hastaneler, yollar, halk okuma okulları, suni tohumlama istasyonları, fenni arıcılık ve tavukçuluk kursları açtırmış, tarım kredi kooperatifleri kurdurmuş, çevreye ilk seyyar sinema getirmek suretiyle halkı aydınlatmaya çalışmıştır. Merhum Recai Güreli’nin yaptığı hizmetlerinden dolayı okulumuza bu isim verilmiştir

 

Birinci binanın ihtiyacı karşılamaması nedeni ile ikinci bir binaya ihtiyaç duyulmuştur. Kasım 1997 tarihinde okul idaresinin teklifini Kaymakam Mustafa KARSLIOĞLU ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin ÇOBAN destekledi. Okul öğretmenleri ile Okul Koruma Derneği’nin Fethiye Esnafları ile işbirliği sonrasında 11 derslikli yeni bir bina yapımına başlandı. Yeni bina 8 yıllık zorunlu eğitime geçilmesi sonrasında “Vali Recai Güreli İlköğretim Okulu” olarak 1998 Kasım ayında eğitim öğretime açıldı.

 

2006 yılına kadar Eğitim Öğretime yeten okulumuz derslikleri, okulumuza olan aşırı talep ve mahallemizin aldığı aşırı göç sonrası yetersiz kalmaya başladı. Bunun üzerine Okul İdaresi ve Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu üyelerince yeni derslikler yapmak için girişimler başlatıldı. Okul bahçemizin yetersizliği ve ilk yapılan okul binamızın artık eskimiş, kullanışsız kalmasından dolayı yıkılarak yerine yeni derslikler yapılmasına karar verildi.

 

2006 yatırım planına alınan okulumuzun yapımı 9 derslikli olarak Kasım 2006 tarihinde başlamış, Temmuz 2007 tarihinde bitirilmiştir. Okulumuzun çevre düzenlemesi, açık alan gösteri sahnesi yapılmış, basketbol, voleybol sahaları yenilenmiş ve öğrencilerin oyun alanları tekrar düzenlenmiştir.

 

Okulumuzda derslik ihtiyacının yanında her türden toplantının yapılıp, öğrenci faaliyetlerinin sunulabileceği çok amaçlı salona da ihtiyacımız vardı. Öğrenci velimiz Sayın Turgan ÖZKUL bizim bu gereksinmemizi yakından bilen duyarlı birisi olarak, bu işi üstlendi. Alınan izinlerden sonra 2007 yaz tatilinde 3 aylık sürede Okulumuz A Blok çatısında tadilat yaparak burasını 300 m2 kullanım alanlı ” Turgan ÖZKUL Çok Amaçlı Toplantı ve Gösteri Salonu” olarak yaptırıp okulumuzun kullanımına sunmuştur.

 

3000 m2″lik bir alan üzerinde kurulan ve iki Bloktan oluşan okulumuzda;

 

- 300 m2 Çok Amaçlı Toplantı ve Gösteri Salonu,

-18 Adet derslik,

- 2 Okul Öncesi Hazırlık Sınıfı,

- 1 Rehberlik Servisi,

- Öğretmenler odası,

- Okul öğrenci Kooperatifi,

- 1 Müdür Odası,

- 1 Müdür yardımcısı odası,

- 1 Hizmetli odası bulunmaktadır.

 

Çevre düzenlemesi tamamlanan okulumuzda Spor Salonu bulunmamaktadır. Basketbol Sahası, Voleybol Sahası vardır. Futbol, Masa Tenisi, Badminton, Hentbol vb. bir çok spor faaliyetleri aktif bir şekilde yapılmaktadır. Her yıl Okulumuz tarafından Fethiye İlköğretim Okulları arası” Geleneksel Satranç Turnuvası ” düzenlenmektedir.

 

Okulumuzun sınıflarında Bilgisayar, İnternet bağlantısı, Projeksiyon cihazı, ses sistemi kurulmuş olup öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz tarafından derslerde kullanılmaktadır. 2007 -2008 Eğitim Öğretim yılında kullanılmaya başlanan yeni binamızla ve salonumuzla birlikte okulumuzun fiziki altyapısı önemli ölçüde tamamlanmıştır.

 

Vali Recai Güreli İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri :

 

Okulun Bağlı Bulunduğu İlçe: Fethiye

Okulun Telefonu: 252 614 13 73

Okulun Faksı: 252 612 17 78

Okulun Adresi: Celal Bayar caddesi no:7 Tuzla Mahallesi FETHİYE

Okulun Web Adresi: http://valirecaigureliilkokulu.meb.k12.tr/

Okulun E-Posta Adresi: info@valirecaigureli>k12>tr

Okulun Ulaşım Bilgileri: İl Merkezine Uzaklığı 135 km – İlçe Merkezine Uzaklığı MERKEZ

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 22.01.2013 - Güncelleme: 11.01.2024 09:16 - Görüntülenme: 2785
  Beğen | 0  kişi beğendi